rosta

Vilken slags musik skulle du vilja se i ScorX i framtiden?

Vi jobbar för fullt med att utöka vårt notbibliotek med både VIEWPRINT- och PLAY-noter. Läs mer här om vilka titlar vi planerat att lansera inom kort.

Vill du påverka vårt repertoar-arbete, så kan du nedan rösta på de musiktyper du skulle vilja se i ScorX. Använd kommentarsfältet längst ner om du vill önska särskilda titlar eller har andra önskemål. Föredrar du mejl så kontaktar du  sales@scorx.org. Välkommen med dina synpunkter!

Vilken slags musik skulle du vilja se i ScorX i framtiden? (du kan ange upp till 3 alternativ)

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

19 reaktion på “Vilken slags musik skulle du vilja se i ScorX i framtiden?”

 1. Det är klart att musikönskemål i stor utsträckning är generationsberoende. Kanske skall man dela in i någon form av åldersklasser?

  1. Vill Du ge några förslag på sådana klasser, Per?
   Tror Du inte önskemålen varierar mer beroende på typ av kör t ex?
   Men ge gärna några förslag hur Du tänkte!

   1. Det är väl rätt naturligt att vi präglas i vår smak av vad vi upplevt. Det är alltså såväl ålder som körerfarenheter OCH musikstil som styr vår smak. Om vi jämför Dina och mina erfarenheter,här är mina:

    Jag är 82 år,2.bas,har sjungit i denna omgång sedan 1988 i ett 50-tal körer på 500 framträdanden(noga bokfört!). Melodin är det viktiga för mig. Rytmen kommer i andra hand.I princip gillar jag inte gospel.Vilken är Din favoritmelodi f n? Min är t ex Se på din värld. Jämför m Din.

    Jag tror en ”klass” skulle kunna vara pensionärer, en t ex 60-50 o s v. Varför? Jo Du kan ta hur lång tid som helst och när som helst på dygnet som pensionär.Vid c:a 50 börjar du tänka på pensionen och kanske trappa ned.- Den som befinner sig i olika barnuppfostrings-ålder präglas av barnens smak.
    Den som växt upp under jazzperioden tilltalas av de rytmerna.
    Jag gillade inte jazz då, men har vant mig – utan att för den skull vilja sjunga jazz.

    Det blir inte så livlig dialog det här, eftersom jag inte ens varit medveten om att jag registrerat mig här – ännu mindre tittat efter post!

 2. Per.
  Inte Ditt fel att det inte blev så livlig dialog! Semestertider och sedan omstart på ScorX-äventyret skyller Du på. Spännande höra Din bakgrund och tankar.
  OK – då, jag då: 60 lite plus. ”Bara” sjungit i kör sedan 1997. Sjöng i skolkören som pojke, solo och andrastämmor, tills jag kom i målbrottet – då åkte jag (och bästa kompisen) ut med dunder och brak ”Ni låter för bedrövligt!”
  Sedan låg jag (inte oväntat) lågt några år – 40 år c:a, eller vad blir det? Tills hustrun lurade med mig i ”sin” kör – och sedan är jag fast! (Nu är även yngsta sonen med) Nu ”inget” som kan dra mig från onsdags-repet! I Väsbykören norr om Stockholm. Fristående, blandad kör på c:a 30 talet medlemmar mellan 20+ och 70+, med samma körledare i 40 år – fast han är inte mycket äldre… Sjunger allt från klassiskt, körklassikerna, jazz, pop, en hel del folk – Ni vet…
  Mina favoriter? Jag – liksom hustrun – är TOKIG i ”Tidig musik” = barock och renässans. Men jag gillar också körklassikerna, liksom lite kul arr av a’capella-körerna: Röda Cykeln, Livboj och sådant. Och folk, och KingsSinger-Beatles, och… och… Det mesta är kul – och mest variationen. Men allra helst: Romans Svenska Messa eller Mozart Requiem! Ojojoj…

  Tar till mig Din idé om ”klasser” efter livssituation eller ålder, och ska fundera. Det är mycket att fundera kring nu, för fortsättningen och utvecklingen av ScorX. Men tack för input/feed-back!

  Andra får gärna komma med tankar/förslag!

  Ulf (VD ScorX)

  1. Hej Leena!
   Rutter är ju en favorit i alla körsammanhang- även för oss i Körakademin! Vi har dock tyvärr lite problem med att få loss rättigheter till att göra inspelningar av hans musik- men jobbar på det.

  1. Hej Kajsa! Tar ditt förslag till vår önskelista!
   Körakademin försöker att spela in något större verk nästan varje år. Under 2016 har vi valt några svenska mindre verk, till exempel ”I välsignan och fröjd”, ”Mässa från mörker till ljus” med flera- som kommer att publiceras nu under april.

  1. Hej Kerstin! Sätter ditt önskemål på önskelistan. Ave verum ligger redan i Scorx, som en av gratislåtarna ( folkbildningsrådets) Kolla i Mitt Scorx så hittar du den : )

 3. Hej, jag önskar att hela H-mollmässan fanns på Scorx, inte bara Crucifixus. Som play förstås. Otroligt bra hjälp detta.

Kommentera