marialofberg2

Nya förlag säljer noter i ScorX

Under sommaren har vi börjat fylla på butiken med ny repertoar och nya förlag. Dels har vi 28 sånger från Septema Förlag (VIEWPRINT). Maria Löfbergs enklare musik för kör med eller utan instrument har under ett tjugotal år använts i församlingar i hela landet. Det finns en liten kantat för nästan alla de större kyrkoårshögtiderna, och många sånger att använda vid olika tillfällen, alla med melodier som fastnar och kanske lite ovanliga harmonier…

marialofberg2

Men i den löfbergska lådan ligger även en del lite mer avancerad körlitteratur, solosånger med olika instrument, mycket kammarmusik och större oratorier, till och med tre symfonier. Något av detta som hittills inte givits ut, finns förutom på ScorX även på Septemas egen hemsida. Maria Löfberg är extra intressant just nu då hon i våras ta emot förstapriset i Allmänna Sången & Anders Wall Composition Competition för körstycket ”Sandskrift” som finns utgivet på Gehrmans. Läs juryns motivering här.

Dessutom har vi ett antal härligt svängiga gospel-sånger (PLAY) från Tribal Music . Bakom detta lilla bolag står Karin Öberg och Jonas Öberg som har lång erfarenhet med amerikansk gospel. Lyssna och sjung!

Kommentera