AndersNyberg3

Anders Nybergs förlag Peace of Music väljer ScorX som notdistributör

Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera Anders Nyberg och hans förlag Peace of Music i ScorX.

Till att börja med har vi lagt upp 37 noter, 12 av dem utgör en helt ny samling, ”En kör av mirakler” som släpps först på ScorX, de övriga är gamla ”klassiska” kompositioner/arrangemang av Anders Nyberg. Bland dem hittar vi svenska folkmusikpärlor, som ”Bred dina vida vingar” och ”Bereden väg för Herran”, men även en del sydafrikanska som ”Freedom is coming” och ”Together”.

”En kör av mirakler” är också insjungna i ScorX Play – så Du kan sitta hemma och träna på Din stämma.

AndersNyberg3

Anders Nyberg är ju en av Kör-Sveriges mest älskade och sjungna upphovsmän, men kanske ändå kan vara på sin plats med en beskrivning av en del av allt han gjort!

Han är född i Malung, men har numera dubbelt medborgarskap – både svenskt och sydafrikanskt. Det sistnämnda inget som förvånar oss körsångare, eller hur! Utbildad i kördirigering från Kungliga Musikhögskolan, men han anser själv att hans största inspirationskällor är folkmusiker från hans primära ”Musikaliska poler”: Dalarna och Sydafrika. Det känner vi också igen! Hans afrikanska inspiration går tillbaka till 1978, då Fjedur turnerade i Sydafrika. Mitt under apartheid, alltså.

Anders är upphovsman till mer än 250 verk, och en av grundarna av Fjedur – som bidragit med mycket standardrepertoar för de flesta körer och körsångare.

Anders är inte bara välkänd och har en stor publik i Sverige, utan är väl spridd internationellt också. Han har uppträtt och hållit verkstäder i över 20 länder, på 5 kontinenter.

Och visste Ni att han var med-författare till filmen ”Så som i himmelen” – som ju handlar om en kör och körledare. Den var Oskarsnominerad som bästa utländska film. Just nu är han upptagen med uppföljaren! Blir väl också ett måste för oss körsångare att se?

ScorX är väldigt glada att ha fått in de första alsterna av Anders Nyberg, men ser också fram allt det som kommer efter hand!

Kommentera