ScorX på MusikMesse i Frankfurt

Avrapportering MusikMesse Frankfurt

ScorX (och mitt – som VD) första besök på en Musikmässa! Och då blev det (såklart!) en mässa i Tyskland – mässornas hemland! Och Frankfurt – en av de stora mäss-städerna.Musikmesse2014_380x

Jag är ett verkligt mässproffs – besökt, ställt ut och lett samlingsmontrar, men då har det varit IT-mässor. Och inte vilka som helst – CeBIT i Hannover, Telecom i Geneve och Comdex i Las Vegas t ex. Men MusikMesse är också hyfsat stor: 1.500 utställare från 51 länder och 70.000 besökare (varav 1/3 icke-tyskar). 

Mycket jag kände igen – och en del är annorlunda. ”Nörderiet” är detsamma, men tar sig andra former. Likaså detaljerna. Där elektronikmässorna hade massor av leverantörer av skal, rattar och sladdar, har MusikMesse samma hisnande utbud av case, stall och strängar. Och mitt bland de häftigaste rock-elgurorna, mest avskalade, vrålmoderna, designade cellina (cello heter så i plural bestämd form?) ”original” renässansinstrument och de mest traditionsfyllda fiol-tillverkarna fanns de mer oväntade där också: t ex  träleverantörerna och t o m skinnleverantörerna (den största var från Indien – kändes lite oväntat…)

Och människorna var också samma blandning: eleganta businessmen och –women, ihop med ruffiga medelålders rockare, gothare och gråhåriga konstnärligt långhåriga klassiska musiker. Och allt däremellan.

Kul att se att Sverige hade en nationsmonter – ihopmed Norge t o m! Med flera av våra förlag, främst. Vår partner redan från start: Gehrmans inte minst. Bra placerad var montern också! Men också ett ställ- och tillbehörsföretag i egen monter som skröt med ”Made in Sweden”.

För ScorX del var det ett väldigt lovande besök. Mycket mindre digitalt än jag trott. Men visst fanns det några lösningar som ligger nära oss. Bra med konkurrenter när man är med och skapar en ny marknad – då vet man inte är ensam att tro att det finns/blir en marknad. Ingen låg före oss i något viktigt avseende, men några kan absolut vara partners i olika delar av våra planer (ScorX har ju bara börjat skrapa på ytan av våra idéer!) Få men bra lösningar, tyckte jag. Och några inte så bra och farliga. Några var VÄL nischade – ”beröringsfri sidvändning” som huvudbudskap känns kanske lite smalt? Men bra! (vi har också tänkt oss det – men som en liten del)

Kul, nyttigt och imponerande – och uppmuntrande för vår egen del – är väl känslan jag åkte hem med. Lite konstigt var det ju att vara där nere när utvecklarna satt och svettades med först slutputsen och sedan efterbörden till ScorX stora e-handel-lansering i tisdags natt. Men jag gjorde nog ingen nytta med det ändå… Och det gick riktigt bra mot planerna – några överraskningar dyker ju alltid upp (jag kommer ju från IT-branschen, sade jag ju!)

Följ oss gärna på ScorX; och välkommen med tips på repertoar, funktioner,synpunkter till sales@scorx.org

Kommentera